Riedewald: "Ik wil vijf wedstrijden per maand spelen"

Jaïro Riedewald sluit een transfer deze winter niet uit. Zondag speelde hij voor het eerst sinds november weer een competitieduel en maakte hij 90 minuten vol.

"Wat je ons kan verwijten is dat de kansen niet zijn afgemaakt. Cassiera kreeg hem paar keer voor zijn goede been, Ziyech had een paar schoten. Dan krijgen zij een halve kans die nota bene binnen wordt geschoten door Siem", zei de balende verdediger.

Al vroeg moest trainer Peter Bosz twee keer wisselen. Aanvallers El Ghazi en Dolberg verlieten geblesseerd het veld. "Dat is jammer voor het team, maar ook voor de trainer. Op dat moment heeft hij in zo’n zware wedstrijd nog maar één wissel over. Normaal gesproken wissel je niet twee keer in de eerste helft." Of Dolberg de grote kansen van Cassiera wél af had gemaakt, durfde de Haarlemmer niet te zeggen. "Je merkt wel verschil, maar het blijft heel moeilijk om zulke dingen achteraf te zeggen."

Voor Riedewald zelf was het dus ook weer even wennen om in de basis te starten. "Ik heb niet heel veel gespeeld in de afgelopen maand. Je zit week in week uit op de bank en daardoor heb ik nog niet het juiste wedstrijdritme, dat is duidelijk. Vandaag was een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen, dan merkte ik aan het eind van de wedstrijd wel. Ik was vermoeider dan dat ik gewend ben."

Behalve balen, hekelt het talent de keuzes van Bosz. "Als ik 35 was geweest en ik zat tegen het einde van mijn carrière, dan had ik het niet zo erg gevonden om af en toe op de bank te zitten. Maar ik ben twintig en wil zo’n vier of vijf wedstrijden per maand spelen. Dat wordt op dit moment geremd. Ik ga aankijken hoe groot de kans is dat ik speeltijd krijg in de tweede seizoenshelft", waarmee hij een transfer dus niet uitsluit. "Het is wel even lekker om twee weken niet naar de club te gaan en mijn verstand op nul te zetten. Dan kan ik in 2017 weer knallen", besluit Riedewald.