MMA korte documentaire: A Clockwork Overeem

Eén van de grootste Nederlandse sterren in het MMA is ongetwijfeld Alistair Overeem. Met 57 (!) professionele gevechten in achttien jaar, waarvan hij er 41 won, is dit waarschijnlijk dé meest ervaren professionele MMA-vechter van Nederland. De enige vechter die in drie verschillende grote organisaties én twee verschillende disciplines de zwaargewichttitel heeft gewonnen: Dream en Strikeforce in het MMA en de K1 World Grand Prix in het kickboksen. 

Problemen
Maar z'n carrière is ook getekend door vele tegenslagen: problemen in de privésfeer zorgden voor een serie verloren partijen in z'n tijd bij MMA-organisatie Pride en een dopingaffaire verknalde zijn kans om in 2012 voor de zwaargewichttitel in de UFC te vechten, de laatste grote titel in het MMA die Overeem nog mist. Een schorsing van negen maanden volgde die uiteindelijk bijna tot z'n ontslag leidde.

Die laatste titel
Nadat Overeem gestopt was met het gebruik van prestatiebevorderende middelen stond hij middelmatig te vechten en verloor hij een aantal keer onnodig, waardoor hij op de nominatie stond om bij de UFC ontslagen te worden. Net op tijd stopte Overeem z'n oude vorm in een nieuw jasje en nadat hij de levensgevaarlijke Junior Dos Santos knock-out had geslagen en een prachtige overwinning in Rotterdam tegen Andrei Arlovski behaalde, stond de zichzelf opnieuw uitgevonden Overeem afgelopen september in de octagon om de titel in het zwaargewicht over te nemen van Stipe Miocic. Iets wat helaas mislukte...

Documentaire
Eigenlijk wil ik zo min mogelijk woorden wijden aan deze keiharde vechter, want beelden spreken veel meer. En daar gaat dit item over, de docu. Hoe mooi je zo'n bizarre carrière in beeld kan brengen blijkt wel uit onderstaande highlightvideo uit 2010. Hou je van de film A Clockwork Orange, ga dan even tien minuten heerlijk achterover zitten, koptelefoon op en geniet van deze originele korte docu over MMA-grootheid Alistair Overeem.

Osu

A Clockwork Overeem (Bron: YouTube)