Twente en Hake tot medio 2019 met elkaar door

René Hake en FC Twente gaan langer met elkaar door. De oefenmeester en de Tukkers blijven tot medio 2019 aan elkaar verbonden.

De coach volgde vorig seizoen Alfred Schreuder op als eindverantwoordelijke in Enschede. Met Twente presteert Hake boven verwachting met een zevende plek in de Eredivisie tijdens de winterstop.

Via officiële kanalen laat de club weten dat de verlenging een logisch gevolg is van die prestatie. "De omstandigheden waren zeker niet altijd gemakkelijk, maar René heeft in die periode zijn verantwoordelijkheid als hoofdtrainer gepakt en goed met de ploeg gepresteerd", stelt directeur Jan van Halst.

Hake wordt gezien als een deskundige trainer in Twente. "Zijn samenwerking met spelers en staf geven het vertrouwen dat we met hem verder kunnen werken aan de sportieve opbouw van de club."

Ook Hake is verheugd met zijn verlenging. "Ik heb het vanaf mijn eerste dag dat ik terugkeerde bij FC Twente naar mijn zin en werk prettig samen met de mensen om mij heen. Ik kijk er naar uit om de komende tijd met z'n allen de uitdagingen die nog voor ons liggen aan te gaan."