Ronaldo: "Ik had dit niet verwacht"

Cristiano Ronaldo toonde zich een zeer gelukkig man na de winst van het WK voor clubs met Real Madrid. Kashima Antlers werd na verlenging met 4-2 verslagen.

De Portugees was de grote man bij de Spanjaarden. Na een uur spelen zette hij zijn ploeg op gelijke hoogte (2-2) nadat Kashima Antlers in de tweede helft brutaal de leiding had genomen en in de eerste helft van de verlenging scoorde hij nog twee keer.

"We wilden deze prijs winnen en dit jaar op de best mogelijke manier eindigen. We zijn erg blij", vertelde Ronaldo in gesprek met tegen TVE. "Het is een indrukwekkend jaar, een droomjaar en had dit niet verwacht."

"Drie doelpunten in de finale en weer een prijs met Real Madrid maken me erg gelukkig", vervolgde de 31-jarige aanvaller die dankzij zijn hattrick op zestien doelpunten in alle competities kwam dit seizoen. Het WK clubs won Ronaldo zondag voor de derde keer in zijn carrière. In 2009 won hij de prijs met Manchester United en in 2014 pakte hij met Real de prijs al.

Afgelopen week won hij ook voor de vierde keer de Ballon d'Or. "Ik moet al mijn ploeggenoten bedanken, zonder hen had ik alle persoonlijke prijzen niet gewonnen."