Uitslag Ajax - PSV

Feyenoord is winnaar geworden van de topper in de Eredivisie tussen Ajax en PSV. Het duel in de Amsterdam ArenA eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor Ajax de achterstand met de koploper zag groeien tot vijf punten. PSV staat drie punten hierachter derde.

Ajax kwam in eigen huis goed uit de startblokken en het was tot tweemaal toe Davy Klaassen die een goede mogelijkheid had, maar de aanvoerder van de Amsterdammers vond het zijnet en doelman Jeroen Zoet op zijn weg. Aan de andere kant liet PSV'er Andres Guardado zich gelden door charges op Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi die beiden niet verder konden. Aanvallend kopte Luuk de Jong in de handen van Andre Onana.

Ajax behield het overwicht en het was invaller Mateo Cassierra die de mogelijkheden die hij kreeg niet benutte. Dat lukte vlak na rust wel toen Amin Younes Klaassen bediende die ditmaal wel raak schoot.

PSV moest komen en de Eindhovenaren brachten oud-Ajacied Siem de Jong om aanvallende impulsen te krijgen. Broer Luuk vond met een omhaal en kopbal doelman Onana nog op zijn weg, maar Siem vond het net dankzij een bekeken passje van Gastón Pereiro: 1-1. In het vervolg drong Ajax nog stevig aan, maar gescoord werd er niet meer.

Ajax-speler Hakim Ziyech in duel met Joshua Brenet en Siem de Jong. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Ajax-speler Hakim Ziyech in duel met Joshua Brenet en Siem de Jong. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

AFC Ajax

1 - 1

PSV

48' Klaassen   80' S. de Jong
 
Gele kaart: Ziyech, Younes (AFC Ajax), Willems (PSV)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.998
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Veltman
Sánchez
Riedewald
Sinkgraven
Klaassen
Schöne
Ziyech
El Ghazi (Cassierra/21)
Dolberg (Cerný/26, De Ligt/84)
Younes
  Zoet
Arias
Schwaab
Moreno (Isimat-Mirin/70)
Willems (Brenet/64)
Pröpper
Guardado (S.de Jong/58)
Ramselaar
Narsingh
L.de Jong
Pereiro