Shorttracksters pakken zilver in Zuid-Korea

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijd shorttrack in Gangneung heeft de Nederlandse ploeg één medaille gewonnen. De vrouwlijke relayploeg wist tweede te worden. Suzanne Schulting kwam individueel in de finale op de 1.000 meter, maar werd vierde. 

Schulting reed de relayfinale met Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries. De dames moesten alleen Zuid-Korea voor zich dulden Canada en China waren al snel gevallen, waardoor een medaille al bijna direct zeker was. Mede omdat Canada en China daarvoor al gevallen waren. Zuid-Korea heeft dit seizoen alle aflossingswedstrijden gewonnen. De Oranjedames werden tot nu toe drie keer tweede en één keer derde. 

Voor Schulting was de medaille een revanche op haar 1000 meter eerder op de dag. In de finale werd de shorttrackster op de streep met 0,006 geklopt door de Zuid-Koreaanse Shim Suk-Hee. Op de baan waar over ruim een jaar de olympische medailles verdeeld gaan worden begon Schulting voorop, maar halverwege de wedstrijd moest ze de leiding laten aan Elise Christie, die ook de wedstrijd won. 

Schulting lag een halve ronde voor het einde nog op koers voor zilver, maar in de laatste bocht passeerde de lepe Guo Yihan haar en de al even slimme Shim Suk-Hee flikte haar dat op de streep. 

Verder was er nog een ervolle vermelding voor De Vries. De Friezin werd zaterdag al vierde op de eerste kilometer, vandaag werd ze zesde op de 500 meter. De Nederlandse heren deden vandaag alleen mee voor spek en bonen. Sjinkie Knegt kwam op zondag niet in actie. De Fries had vrijdag in de heats van de 1.000 meter geel gekregen en mocht daardoor zondag niet meer starten. De achtervolgingsploeg kwam eveneens niet in actie doordat Knegt in de halve finale een overtreding maakte en daarmee Oranje een penalty aan de broek kreeg.