Peiling: 'Positie Roemer onder SP-kiezers onomstreden'

SP-kiezers blijven de lijsttrekker en fractievoorzitter van hun partij, Emile Roemer, trouw. Volgens een peiling van Maurice de Hond zegt 95 procent van de SP-kiezers dat de kans groot is dat ze opnieuw op de SP stemmen als die onder leiding staat van Roemer. Slechts 5 procent zegt dat de kans (vrij) klein is geworden. Van de SP-kiezers gaf 0 procent aan absoluut niet op de SP te zullen stemmen als Roemer er de scepter zwaait.

Het vertrouwen in de uitslag van Tweede Kamerverkiezingen met Roemer aan het roer is minder groot,. Van het SP-electoraat bevraagd door De Hond zei 23 procent ja op de vraag: Denkt u dat de SP het beter bij de verkiezingen zal gaan doen als iemand anders lijsttrekker wordt dan Emile Roemer? 45 procent van de SP-aanhangers zei nee, en 32 procent wist het niet of gaf geen antwoord.

Afgelopen week ontstond er een crisis in de SP-fractie. Fractieleden ventileerden in het AD anoniem kritiek op hun voorzitter en partijleider. De partij zou zich te veel richten op gezondheidszorg en Roemer zou niet geschikt zijn als leider.

'Positie Roemer onder SP-kiezers onomstreden'
'Positie Roemer onder SP-kiezers onomstreden' (Foto: ANP)