Duitsers weer onklopbaar op noordse combinatie

Zoals dit seizoen te doen gebruikelijk is hebben de Duitsers op de noordse combinatie weer loeihard toegeslagen. In het Oostenrijkse Ramsau stond de volgende wedstrijd in de World Cup op het programma en het werd een groot Duits succes.

Eric Frenzel won het schansspringen en mocht dus als eerste beginnen aan de 10 kilometer langlaufen. Hij kreeg daar een voorsprong van twee seconden op de Oostenrijker Mario Seidl, ruim tien seconden daarna gevolgd door de Duitsers Johannes Rydzek en Vinzenz Geiger. Ook onder meer de Duitser Fabian Riessle zat, met twintig tellen achterstand, nog volop in de race om het podium.

Bij het langlaufen bleven Frenzel en Seidl aanvankelijk lange tijd samen, tot even na de helft van de wedstrijd. De Oostenrijker moest het tempo laten gaan en zag de groep achtervolgers, aangevoerd door Rydzek en Riessle, langszij komen. De groep sloot ook aan bij Frenzel en de strijd om de overwinning kon beginnen. Kort voor de finish plaatste Frenzel de aanval en alleen zijn twee landgenoten konden hem volgen. Het had hem echter wel teveel energie gekost, want hij moest Rydzek en Riessle snel laten gaan. World Cup-leider Rydzek liet zien nog immer de beste te zijn en liet Riessle achter zich, terwijl Frenzel derde werd. Geiger maakte het Duitse feest compleet met de vierde plek.