PDC WK: Gilding na sudden death te sterk voor Henderson

Het wereldkampioenschap darts van de PDC is aanbeland bij dag drie en het betreft een dubbel programma. In de middag komt er één Nederlander in actie. Benito van de Pas zal aantreden tegen Tengu Shah, de qualifier uit Maleisië. Dit bericht zal worden aangevuld, naarmate de wedstrijden worden gespeeld.

Tengku Shah 2-0 Masumi Chino (voorronde)

Tengu Shah maocht aan het WK deelnemen door het Zuid-Aziatisch kwalificatietoernooi te winnen. Masumi Chino heeft zich geplaatst door het kwalificatietoernooi  in Japan te winnen. Een nerveus begin van de eerste set. Met een 64-finish was het uiteindelijk Shah die op 1-0 kwam (3-2). De tweede set ging echter met 1-3 naar Chino met onder andere finishes van 106 en 117.

Het was toch de darter uit Maleisië die aan het langste eind trok. Hij pakte de eerste leg met tops en gooide vervolgens 101 uit. Via dubbel 18 maakte Shah er 3-0 van en mag later vanmiddag aantreden tegen Benito van de Pas.

Terry Jenkins (18) 3-1 Josh Payne

Jenkins mag aan de partij beginnen en de eerste vier legs gingen met de darts mee. The Raging Bull liet vervolgens zes kansen om tops uit te gooien liggen waardoor Payne er met de eerste set vandoor kon gaan. The Raging Bull sloeg in de tweede set toe en plaatste direct een break en wist vervolgens met 3-1 te tweede set te pakken.

Jenkins heeft aangeven volgend jaar de vloertoernooien en de Euro Tour te laten voor wat het is. De 53-jarige antiquair heeft aangegeven dat het vele reizen hem tegen staat en heeft besloten om het rustiger aan te doen. In de derde set was Payne nergens te bekennen, waarmee Jenkins makkelijk op 2-1 in sets kwam.

Payne won vervolgens de eerste leg van set vier en was op weg naar een negendarter in de volgende leg. Het ging mis bij pijl zeven terwijl, Jenkins op 140 stond. De ervaren rot wist dat direct uit te gooien om op gelijke hoogte te komen. Jenkins kwam vervolgens op voorsprong met een 121-finish. Payne pakte vervolgens een leg, maar het was Jenkins die met 3-1 te partij naar zich toe trok.

John Henderson (31) 2-3 Andrew Gilding

Gilding wist in de openingsleg direct een break te plaatsen, maar Henderson trok de eerste set met 3-2 naar zich toe. Gilding kwam op 0-1 in de eerste set, waarna Henderson met een 121-finish op 1-1 kwam. Big John kwam vervolgens op 2-1 en wist vervolgens ook de tweede set te pakken (3-1).

Henderson was de weg kwijt in de derde set. Gilding kon profiteren en trok de derde set met 3-1 naar zich toe. Het werd zelfs 2-2 in sets, waardoor een beslissende set nodig was. Het werd in die beslissende set 2-2, waarna Gilding met een 145-break op 3-2 kwam. Een beslissende set moet met twee legs worden gewonnen. De partij eenvoudig naar zich toe trekken lukte niet, waardoor Henderson weer langszij kon komen.

Big John liep inmiddels rood aan, maar kwam wel op 4-3. Gilding kon echter in alle rust op 4-4 komen. Het werd 5-5 en een beslissende leg was nodig. Gilding won de bull en mocht beginnen. Met een 75-finish wist Golden Boy de partij naar zich toe te trekken. In de volgende ronde wacht Gary Anderson.

Benito van de Pas (15) 3-1 Tengku Shah

Van de Pas won het duel met 3-1. Lees hier verder.