Bobsleesters ondersteboven naar beneden, Amerikaanse dubbelslag

De World Cup bobsleeën in Lake Placid heeft een Amerikaanse dubbelslag opgeleverd bij de dames. Net als een jaar eerder was Jamie Greubel Poser de beste, dit keer met remster Aja Evans achter zich.

Greubel Poser raasde in de eerste run al naar een nieuw baanrecord, waar alleen Elana Meyers Taylor - met remster Lolo Jones - bij in de buurt kon blijven. De Canadese Kaillie Humphries en haar remster Cynthia Appiah moesten al meer dan een halve seconde toegeven op het Amerikaanse duo, dat de baan in eigen land door en door kent.

In de tweede run werd het nodige spektakel verzorgd door de Britse slee van Mica McNeill en remster Mica Moore, hoewel dat niet op de door hen gewenste manier gebeurde. Het duo stond zesde na de eerste afdaling, maar al vroeg in de tweede run ging het fout: de slee kiepte omver en raasde ondersteboven naar beneden. De Britten kregen hun slee, eventueel met wat geluk, toch weer op de ijzers en wisten de finish zo te halen, wat World Cup-punten opleverde.

De strijd om het podium werd niet meer heel spannend. Humphries werd derde, maar kwam ruim tekort om de Amerikanen te bedreigen: Meyers Taylor, bij de vorige wedstrijd nog gecrashed, zette in run twee exact dezelfde tijd neer als Greubel Poser, die daardoor de zege bij kon schrijven.

Vanaf ongeveer 49:10 minuten in het filmpje gaan de Britten op niet helemaal de juiste manier naar beneden:

Bobsleeën in Lake Placid (Bron: YouTube)