Bobsleeër Holcomb wint weer voor thuispubliek, De Bruin kansloos

Bobsleeër Steven Holcomb heeft laten zien het kunstje nog altijd niet verleerd te zijn. De Amerikaan won de World Cup-wedstrijd in de tweemansbob op de baan van Lake Placid. Zijn resultaten zijn in de laatste jaren wat minder, maar de veteraan had op zijn 'thuisbaan' een reputatie hoog te houden: in de laatste zes jaar won hij in de tweemansbob vijf keer.

Met remmer Samuel McGuffie achter zich liet Holcomb in de eerste run vooral dankzij een fenomenaal slotstuk de snelste tijd al noteren. Hij was iets rapper dan zijn jonge landgenoot Justin Olsen die, samen met Evan Weinstock, verrassend de tweede tijd neerzette. Waar Holcomb er in de tweede afdaling in slaagde nog eens een toprun neer te zetten en de zege te pakken, moest Olsen zich toch gewonnen geven. De zenuwen leken op te spelen en de tweede run leek nergens naar: het leverde hem een achtste plek op.

Achter Holcomb werd de strijd vooral door Canadezen onderling gevoerd. Justin Kripps kwam daar met remmer Jesse Lumsden als winnaar uit de bus. Op 0,27 seconden van Holcomb werd hij tweede, één honderdste van een seconde voor zijn landgenoot Chris Spring en diens remmer Lascelles Brown. Won Yun-jong, regerend World Cup-kampioen uit Zuid-Korea, werd vierde. Bror van der Zijde eindigde als remmer van de Zwitser Rico Peter op de zesde plek, terwijl het Nederlandse duo Ivo de Bruin en Dennis Veenker er met de zeventiende plek van negentien deelnemers niet aan te pas kwam.