Snowboardfinale moet opnieuw, winnaar verliest

Ook voor de snowboarders is het World Cup-seizoen in volle gang, waarbij het vrijdag de beurt was aan de boardercrossers. In het Oostenrijkse Montafon raasden ze naar beneden, maar in de finale bij de mannen ging er iets niet helemaal goed.

De Australiër Alex Pullin kon bij de start niet goed wegkomen nadat zijn startpoortje haperde. "Ik wist niet zeker of het poortje echt haperde, dus ben maar gewoon verder gegaan", vertelde hij na afloop. De Italiaan Omar Visintin kwam als eerste over de finish en begon te juichen, maar al snel bleek dat Australisch protest ervoor zorgde dat de finale opnieuw gedaan moest worden, een unicum. 

De Amerikaan Hagen Kearny had nog nooit een podium gehaald, maar ging met de beste mindset terug naar boven voor de herstart. "Ik zag dat de andere drie jongens er geen zin meer in hadden om weer naar boven te gaan, dus daar had ik een voordeel, want ik wilde wel!" Kearny kende de beste start en profiteerde daar optimaal van. Hij werd niet meer ingehaald en gaat als winnaar de boeken in.

Visintin werd dit keer tweede, maar hij reageerde sportief. "Nadat ik in eerste instantie gewonnen had kon ik bij de herstart alleen maar verliezen natuurlijk, dat was moeilijk. Maar goed, het poortje van Alex haperde en dan is het gewoon eerlijk om opnieuw te beginnen, dat hoort erbij." Pullin werd uiteindelijk nog derde, voor zijn Australische landgenoot Jarryd Hughes. Karel van Goor en Glenn de Bois uit Nederland overleefden de kwalificaties niet.