Spannende strijd op alpinecombinatie, afdaalster verslaat slalomsters

De eerste alpinecombinatie van het World Cup-seizoen bij de skiërs heeft gelijk een mooie strijd opgeleverd. In Val d'Isère stond vrijdagochtend een afdaling op het programma, gevolgd door het andere uiterste in de middag: een slalom.

Op de afdaling leek Lara Gut een prima tijd neer te hebben gezet, maar daar dacht Ilka Stuhec anders over. De Sloveense revelatie op de afdaling dit seizoen - ze zegevierde twee keer in Lake Louise - dook er met bijna een seconde onderdoor. Toch was ook Stuhec niet de beste: de Amerikaanse Laurenne Ross schoot er nog eens 0,74 seconden onderdoor, terwijl ook Cornelia Hütter sneller was dan Stuhec.

Van de topslalomsters stond Michaela Kirchgasser het hoogst: 22e op 2,82 seconden van Stuhec. Ook het Zwitserse duo Wendy Holdener en Michelle Gisin leek het met 29e en 21e plekken op 3,33 en 2,78 seconden prima gedaan te hebben.

Op de slalom was het aan de specialisten dan ook de beurt om naar voren te schuiven. Dat gebeurde: Holdener zette de snelste tijd neer, Kirchgasser kwam nipt tekort en Gisin nam vervolgens de leiding over van haar landgenote. Lang bleef het Zwitserse duo bovenaan, tot de 27e skiester naar beneden kwam: Sofia Goggia, vierde na de afdaling, nestelde zich tussen Holdener en Gisin.

Stuhec liet vervolgens zien het slalommen nog niet verleerd te zijn - ze is oud-wereldkampioene bij de junioren op die discipline - en pakte de snelste tijd. Hütter en Ross hadden duidelijk een stuk minder ervaring op de slalom, zij vielen dan ook ver terug. Stuhec pakte zo de zege, voor Goggia en Gisin.