PS4 Pro-ondersteuning voor Nier: Automata en The Division

Zowel Ubisofts The Division als de nog uit te komen vechtgame NieR: Automata van Square Enix en PlatinumGames bieden allebei ondersteuning voor PlayStation 4 Pro features. Dat hebben de ontwikkelaars onlangs bekendgemaakt. 

Ubisoft Massive, de Zweedse Ubi-tak die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van The Division, maakte tijdens een State of the Game-evenement gisteren bekend dat een op handen zijnde patch ondersteuning introduceert voor het extra vermogen van de PS4 Pro. Helaas zijn specifieke details nog vaag, maar het gaat zeer waarschijnlijk om verbeteringen in de performance (framerate) en een verhoging van de resolutie. Een andere toevoeging die de patch (v1.6) met zich meebrengt is de introductie van leaderboards in het PVP-gebied The Dark Zone.

Voor NieR: Automata geldt dat de game out-of-the-box PS4 Pro-ondersteuning heeft. NieR draait op 1920x1080 bij 60fps op de PS4 Pro. Op de gewone PlayStation 4 is dat 1600x900 bij 60fps. Verder heeft de PlayStation 4 Pro betere anti-aliasing, maakt meer gebruik van motion blur, betere belichtingseffecten en scherpere schaduwen. NieR: Automata komt op 10 maart uit.

Of er nog andere grafische gamemodi in NieR komen, zoals een hogere resolutie, is niet bekend. Dit lijkt onwaarschijnlijk omdat ontwikkelaar PlatinumGames als geen ander weet dat een framerate van 60 fps eigenlijk een must is bij een dergelijke hack-n-slash-game. In onze PlayStation 4 Pro-review merkten we al op dat het erg uiteenloopt hoe verschillende games profiteren van de extra rekenkracht.