Biatleet Fourcade zet bizarre seizoensstart door

Biatleet Martin Fourcade weet van geen ophouden. De Fransman is bezig met een ronduit bizarre seizoensstart en ook in de derde World Cup-week lijkt hij niet te stoppen. Donderdag gingen de heren los met de sprint in het Tsjechische Nove Mesto, waar de tribunes zoals gewoonlijk stampvol zaten: zo'n 25.000 man waren aanwezig op de openingsdag. 

Fourcade was weer razendsnel onderweg op de langlaufski's en voor de Fransman was dat maar goed ook. Bij het staand schieten trof hij vier keer doel en dus moest hij de strafronde in. Fourcade moest daardoor vol de achtervolging inzetten op de tijd van de Rus Anton Shipulin, die foutloos bleef bij het schieten. Fourcade moest alles uit de kast halen, maar in de laatste meters lukte het hem op de tijd van Shipulin te pakken: op de finish was hij 1,6 seconden sneller dan de Rus. 

Achter Shipulin werd het wederom een strijd tussen twee landgenoten, net als een week eerder. Ook dit keer ging het om de derde plek tussen de Noren Emil Hegle Svendsen en Johannes Thingnes Bø. Beiden lieten één misser noteren, maar Svendsen was de snellere op de ski's en pakte zo plek drie. Overigens was Fourcade niet de snelste op de sneeuw: de Oostenrijker Julian Eberhard was zeven tellen rapper, maar hij is nogal instabiel als het om schieten gaat. Dat bleek ook dit keer, want hij moest maar liefst drie keer de strafronde in. Toch sleepte Eberhard een mooie negende plek uit het vuur, op een kleine halve minuut van de winnaar.

Voor Fourcade is het al de zoveelste zege in het nog jonge seizoen. Van de zes individuele wedstrijden won hij er vijf - op de achtervolging in Östersund werd de Fransman 'slechts' derde. Daarnaast maakte hij in twee estafettes deel uit van het winnende team.