'Arsenal-talent op weg naar Go Ahead'

Go Ahead Eagles lijkt zich vanaf januari te versterken met Dan Crowley. Het 19-jarige talent van Arsenal komt dan op huurbasis naar Deventer.

Crowley is op zoek naar een nieuwe tijdelijke club, omdat zijn huurperiode bij Oxford United deze maand werd beëindigd. De manager van die ploeg twijfelde aan het professionalisme van het jonge talent. Bij Go Ahead Eagles speelde de Engelsman eerder deze week mee in een oefenwedstrijd.

Technisch manager Dennis Bekking is positief. "Crowley heeft behoorlijk indruk gemaakt. Hij behoort qua technische vaardigheden tot de betere talenten van Arsenal, maar in Engeland worden ook andere dingen gevraagd", zegt hij tegen Voetbal International. "Hij is sterk aan de bal en kan goed tussen de linies spelen. We zien in hem een nummer 10, maar Crowley kan ook hangend op links uit de voeten."

Go Ahead Eagles zoekt extra middenvelders, omdat Chris David een nieuwe kruisbandblessure heeft opgelopen en er bij Manchester City-huurling Sinan Bytyqi een hartprobleem is geconstateerd. Dan Crowley speelt sinds 2013 in de jeugd van Arsenal, dat hem toen weghaalde bij Aston Villa.