Real naar finale WK voor clubteams

Real Madrid heeft donderdag de finale van het WK voor clubteams bereikt. De winnaar van de Champions League rekende af met Club América uit Mexico.

Real had in de eerste helft het overwicht, maar de grote kansen bleven aanvankelijk uit. Na 26 minuten viel toch de eerste grote kans te noteren voor de Spanjaarden. Op een voorzet van Lucas Vázquez kon Cristiano Ronaldo inkoppen, maar zijn inzet verdween tegen de paal.

Bij de tweede grote kans voor Real Madrid was het wel raak. Toni Kroos zette Karim Benzema met een mooie steekpass vrij voor doelman Moisés Muñoz en in de blessuretijd van de eerste helft verschalkte de Franse aanvaller de Mexicaanse doelman: 0-1.

Ook na rust was de ploeg van Zinédine Zidane de bovenliggende partij en kreeg het via Ronaldo twee mogelijkheden om de score uit te breiden. Eerst zag de Portugees een schot geblokt worden en vervolgens raakte hij een kopbal volledig verkeerd, waardoor de bal niet tussen de palen kwam.

Toch zou de Portugees zijn naam nog op het scoreformulier krijgen. In blessuretijd mocht hij alleen op de doelman van Club América af en hij faalde niet. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.

Real treft komende zondag in de finale van het WK voor clubteams Kashima Antlers. De Japanners waren woensdag al met 3-0 te sterk voor Atlético Nacional uit Colombia.