Opvolger Rosberg pas in 2017 bekend

Het Formule 1-team Mercedes neemt alle tijd om een opvolger te vinden voor de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg. De renstal uit Brackley heeft laten weten dat pas na de jaarwisseling een teamgenoot van Lewis Hamilton aangesteld zal worden.

Grootste probleem van Mercedes is dat alle topcoureurs al vastliggen voor het komende seizoen. Rosberg kondigde op 2 december plosteling aan te gaan stoppen, ondanks dat hij nog twee jaar onder contract stond. Dit heeft voor veel problemen gezorgd, waardoor volgens niet-uitvoerend directeur Niki Lauda het besluit over de jaarwisseling heen getild moet worden.

In het geruchtencircuit duiken de namen van Williams-coureur Valtteri Bottas en de nog teamloze Pascal Wehrlein het vaakst op.

Rosberg zelf zal niet meer in de Formule 1 terugkeren, zo heeft hij aan de BBC laten weten. "Ik weet het zeker, dit is definitief. Het is geen gemakkelijke stap. Het is een grote verandering, maar het voelt goed." Beseffen dat hij, net als zijn vader Keke in 1982 deed, de wereldtitel behaald heeft doet Rosberg nog niet. "Om 1 uur ’s nachts kon ik nog steeds niet slapen. In gedachten ging ik terug in de tijd en opeens balde ik mijn vuist in de lucht omdat het gebeurd was. Het is ongelofelijk speciaal."