Man geeft een miljoen uit aan Game of War

Vele van ons hebben wel eens een paar euro aan een pakje voor FIFA Ultimate Team uitgegeven, of een pakje voor Sackboy (Little Big Planet). Sommige gaan echter iets verder in micro-transacties.

Een man uit het altijd zonnige Californië heeft namelijk één miljoen(!) uitgegeven aan de mobile freemium-game Game of War. Nu hoor ik je denken: "Ach, dat is vast een belachelijk rijke meneer die niets beters heeft te doen". Niets is echter minder waar, de beste man heeft namelijk een creditcard zonder limiet van zijn werk daarvoor gebruikt. Een beetje vreemde prioriteiten en dat dacht de man zelf ook, hij heeft namelijk voor een totaal van $4.894.551,61 (waar dus ook die ene miljoen in zit) verder nog een lidmaatschap voor een golf club, meubilair, auto's, plastische chirurgie, seizoenskaarten voor de Sacramento Kings (Basketbal) en de San Francisco 49'ers (American Football) gekocht.

In Game Of War kan je jouw geld uitgeven aan het sneller rekruteren van soldaten of het uitbouwen van je basis. Deze dingen kunnen ook gemakkelijk weer vernietigd worden in een gevecht waarna de makers je het liefst zo snel mogelijk de poeplap weer zien trekken. Ik ben er vrij zeker van dat de makers in ieder geval nu een vrolijke kerst hebben. Aangezien de beste man gepakt is (anders zou dit nieuwsbericht hier ook niet zijn) en hij verrassend genoeg géén $4.894.551,61 op zijn bankrekening heeft staan hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar boven het hoofd.

De grootste pluspunten van Game of War zijn de reclamespotjes met Kate Upton.