Elia hoopt Kuijt gauw terug te zien

Als het aan Eljero Elia ligt, is de rol van Dirk Kuijt bij Feyenoord nog lang niet uitgespeeld, al ligt er de laatste weken meer druk op de aanvoerder.

Feyenoord trok zondag een 0-4 overwinning over de streep tegen AZ, dat drie dagen ervoor had gewonnen van Zenit Sint-Petersburg. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf Kuijt rust. Volgens de oefenmeester was de captain daar niet blij mee.

"Tegen AZ was het elftal van Feyenoord scherper en agressiever dan tegen Fenerbahçe. En nee, dat had niets met de andere invulling op het middenveld te maken. Mét Dirk zouden we ook met 4-0 hebben gewonnen", stelt Elia tegenover De Telegraaf.

"Sterker, ik denk dat de zege nóg groter zou zijn geweest, want Dirk heeft al anderhalf jaar lang bij Feyenoord heel veel scorend vermogen. Hij is ook in het hele land populair, niet alleen in Rotterdam. Dat zie je als we met de bus ergens aankomen. Overal heeft Dirk fans."

De 36-jarige Kuijt vond vorig jaar negentien keer het net voor Feyenoord. Dit seizoen staat de teller tot dusver op zes. Hij had daarvoor vijftien wedstrijden nodig. In negen van die duels werd hij voortijdig naar de kant gehaald.