Heerenveen en Volendam bekeren verder

Sc Heerenveen heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB beker. De Friese ploeg kwam pas in de slotfase langs amateurclub IJsselmeervogels: 0-1. FC Volendam had het tegen VVSB een stukje makkelijker. Op eigen veld werd het 4-1 voor de ploeg uit de Jupiler League.

IJsselmeervogels en Heerenveen maakten er een saai duel van. De thuisploeg stond goed opgesteld en de nummer vier van de Eredivisie speelde in een te laag tempo om een gaatje in de defensie te vinden. Caner Cavlan schoot namens de bezoekers na een kwartier spelen op de paal en ook de thuisclub kreeg enkele kleine kansjes. Pas na 88 minuten viel er echt iets te beleven en toen was het ook gelijk raak. Reza Ghoochannejhad schoot uit een hoekschop beheerst de enige treffer van het duel binnen.

Volendam kwam al snel met 1-0 voor dankzij een rake kopbal van Erik Schouten. Het andere Oranje gaf daarna de gelijkmaker weg, doordat Kevin van Kippersluis de bal niet goed terugspeelde en Giovialli Serbony kon profiteren. Lang duurde de euforie van de amateurs niet, want Kees Kwakman strafte een beoordelingsfout van doelman Ruben Valk hard af. Gyliano van Velzen maakte voor rust nog de 3-1, waarna Van Kippersluis na de pauze de eindstand mocht bepalen: 4-1.