Opnieuw onderzoek naar moord op 84-jarige Bladelse

De 84-jarige Miet van Bommel, die in februari 1992 in haar woning in Bladel om het leven werd gebracht, blijkt seksueel te zijn misbruikt. Dat is destijds door de politie bewust niet naar buiten gebracht. Het cold case-team van de politie Oost-Brabant doet nu opnieuw onderzoek naar de zaak.

Van de kasteleinsvrouw werd haar keel dichtgeknepen. Als gevolg daarvan is ze overleden. Uit het huis werd niets gestolen. Ook is niet gezocht naar kostbaarheden. In de zaak is nooit een dader opgepakt.

"We gaan er niet vanuit dat de dader per se een seksuele voorkeur heeft voor een bejaard slachtoffer, maar dat het meer te maken had met het feit dat Miet een weerloze vrouw was, een makkelijke prooi. We houden er rekening mee dat de dader weinig of geen seksuele ervaring had. Waarschijnlijk had hij weinig zelfvertrouwen", aldus de politie.

Op basis van onderzoeken naar vergelijkbare zaken blijkt dat het vaak jonge mannen zijn die zulke daden plegen. De politie denkt dan ook dat de dader toen tussen de 18 en 25 jaar oud was. Dat betekent dat het nu gaat om iemand die tussen 42 en 49 jaar oud is. 

De beloning voor de gouden tip was toentertijd 15.000 gulden. Die is nu verhoogd naar 15.000 euro.

Opnieuw onderzoek naar 84-jarige Bladelse
Opnieuw onderzoek naar 84-jarige Bladelse (Foto: ANP)