Doe Maar komende zomer ook naar België

De festivalagenda van Doe Maar begint in 2017 serieuze vormen aan te nemen. Dinsdag kondigden twee Belgische festivals de komst van de groep rond Henny Vrienten en Ernst Jansz aan.

"Dit is geen comeback, we spelen gewoon niet zo vaak", zei Henny Vrienten vorig jaar nog over hun shows in de Ziggo Dome. Maar volgend jaar zomer zijn de optredens van Doe Maar niet meer schaars te noemen, zeker nu de band ook Belgische festivals aandoet.

De Nederpopband staat geprogrammeerd op vrijdag 4 augustus op Festival Dranouter in West-Vlaanderen en op zaterdag 5 augustus, samen met Anouk, op de Lokers Feesten. Het is de eerste keer dat Doe Maar het stadsfestival in Lokeren in Oost-Vlaanderen aandoet. Voor Anouk is het intussen al acht jaar geleden. Doe Maar stond in het voorjaar nog in de Antwerpse Lotto Arena, al blijven Belgische concerten erg schaars, zeker in festivalsetting.

In Nederland opent Doe Maar het festivalseizoen op zaterdag 15 april op Paaspop in Schijndel. Doe Maar komt op donderdag 25 mei naar Dauwpop in Hellendoorn en staat op zaterdag 10 juni op Retropop in Emmen. Vrijdag 30 juni schallen de hits Smoorverliefd en Doris Day over de Brouwersdam tijdens Concert at Sea. De volgende dag treedt Doe Maar op tijdens Live in Hoorn. Op donderdag 3 augustus treedt Doe Maar op in Steenwijkerwold tijdens Dicky Woodstock.

Doe Maar komende zomer ook naar België
Doe Maar komende zomer ook naar België (Foto: BuzzE)