Celstraf Badr Hari kan nieuw gevecht met Verhoeven in de weg staan

Het is nog maar de vraag of kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari het volgend jaar daadwerkelijk tegen elkaar op gaan nemen. Verhoeven versloeg zijn Marokkaanse opponent zaterdag in Oberhausen, doordat Hari niet meer verder kon vanwege een armblessure. 

Gelijk na het gevecht toonde Verhoeven het nodige respect voor zijn tegenstander, wat er mede voor zorgde dat Hari's ietwat opgewonden fans - voor aanvang leek het al uit de hand te lopen - toch nog rustig naar huis gingen. De twee waren het er in de ring al gelijk over eens dat er een herhaling van het gevecht zou komen, omdat de manier waarop Verhoeven won nogal een anticlimax was.

Of dat gevecht er kan komen is echter nog maar de vraag, want Hari's andere 'carrière' lijkt hem flink in de weg te gaan zitten: de crimineel moet mogelijk nog een dik half jaar de gevangenis in. Hij werd veroordeeld wegens een reeks mishandelingen, maar ging in cassatie bij de Hoge Raad. Vermoedelijk krijgt hij in de eerste maanden van 2017 te horen of de celstraf zal blijven staan.

"Als die celstraf inderdaad blijft staan zal de kans groot zijn dat hij volgend jaar een oproep krijgt om die straf uit te zitten", aldus advocate Bénédicte Ficq. "Bespiegelingen over of hij daarna weer op niveau kan kickboksen laat ik graag aan anderen over."