KNVB stelt Blangé aan als innovatiemanager

Peter Blangé is door de KNVB benoemd tot prestatie- en innovatiemanager. In deze nieuwe functie, bedacht door technisch directeur Hans van Breukelen, gaat hij zich bemoeien met het Nederlands elftal maar ook programma's voor de jeugdteams opstellen en begeleiden.

Van Breukelen zocht aan tijdje naar iemand die deze nieuwe functie moest gaan invullen en keek daarin vooral naar andere sporten. Eerder waren oud-schaatscoach Gerard Kemkers en waterpolo-bondscoach Robin van Galen daarvoor in beeld. Zij hadden geen interesse, maar oud-volleyballer Blangé dus wel.

"Eén procent verschil of een fractie van een seconde kan wedstrijden op het allerhoogste niveau beslissen. Onderzoek en innovatie kunnen er een bijdrage aan leveren om net dat verschil te maken. Ik kijk ernaar uit daar samen met de voetbalexperts mee aan de slag te gaan."

Blangé was als volleyballer zeer succesvol met als hoogtepunt olympisch goud in 1996. Na zijn carriére was hij onder meer van 2006 tot 2010 bondscoach van de het Nederlands volleybalteam. Sinds 2011 is hij manager data-analytics en innovatie bij het sportdatabedrijf Ortec Sports.