Rodelaar West wint door vaststaande vrachtwagens uitgestelde wedstrijd

De Amerikaanse rodelaar Tucker West heeft zijn tweede World Cup-zege op rij te pakken. Op de olympische baan van Whistler in Canada was hij net als een week eerder in Lake Placid de beste.

We wedstrijden in Whistler zouden op vrijdag beginnen, maar het hele programma moest opgeschoven en ingekort worden. De vrachtwagens die de sleeën van Lake Placid naar Whistler brachten stonden in the middle of nowhere vast in de sneeuw en kwamen dus niet op tijd aan. Zaterdag arriveerden ze dan alsnog, waardoor iedereen de tijd had om één trainingsrun te maken. De wedstrijden voor de mannen, vrouwen en dubbels werden allemaal op zaterdag afgewerkt - zondagochtend in Nederland - en bestonden uit één in plaats van twee runs.

Bij de heren profiteerde West er optimaal van dat hij een van de eerste favorieten was die mocht starten. Hij zette een nieuw baanrecord neer en versloeg de Oostenrijker Wolfgang Kindl met 0,044 seconden. De beste Duitser was Andi Langenhan, die op 0,134 seconden van West het brons veroverde. De verschillen achter hem waren zeer klein, want één tiende van een seconde achter Langenhan stond de Rus Roman Repilov, die tiende werd. Olympisch kampioen Felix Loch werd 'slechts' zesde.

Het thuispubliek kreeg wat te juichen bij de dames en wel dankzij Alex Gough. De Canadese troefde in een spannende strijd het Duitse duo Natalie Geisenberger en Tatjana Hüfner af. Geisenberger kwam 0,052 seconden tekort, Hüfner eindigde twee duizendsten van een seconde achter haar landgenote. 

Bij de dubbels ging de zege, zoals tot nu toe elke keer dit seizoen, naar het Duitse duo Toni Eggert en Sascha Benecken. Ze hadden het zwaarder dan in de eerdere wedstrijden, want hun landgenoten en olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt naderden tot op 0,028 seconden. Met een verschil van 0,100 seconden waren ook de ervaren Oostenrijkers Peter Penz en Georg Fischler niet ver verwijderd van de zege.