Fenomenale Shiffrin blijft onklopbaar op slalom en pakt 11e zege op rij

Skiester Mikaela Shiffrin heeft weer eens uitgehaald op haar geliefde discipline: de slalom. De Amerikaanse was op de olympische piste van het Italiaanse Sestrière even kwetsbaar, maar daar maakte ze vakkundig een einde aan. Het is al de elfde keer op rij dat Shiffrin een World Cup-slalom wint, een unicum.

In de eerste run bouwde Shiffrin een voorsprong op van 'slechts' 0,12 seconden op de Slowaakse Veronika Velez Zuzulova. Met een achterstand van 0,30 tellen was ook de Zweedse Frida Hansdotter nog verre van kansloos, terwijl de tweede Slowaakse - toptalent Petra Vlhova - met 0,43 seconden op de vierde plek ook niet ver weg was. Ook de Zwitserse Wendy Holdener (+0,52), Sarka Strachova uit Tsjechië (+0,53) en de tweede Zwitserse Michelle Gisin (+0,55) stonden nog in de buurt.

Vooral Holdener maakte in de tweede run grote indruk en was vooral op de laatste meters ongekend sterk. De Zwitserse zag Vlhova en Hansdotter niet aan haar totaaltijd komen, maar Velez Zuzulova hield na een prima run stand en nam de leiding over. Een wat getergde Shiffrin liet vervolgens echter zien dat men er niet van hoeft te dromen haar te verslaan: haar minieme voorsprong bouwde ze uit tot meer dan een seconde, wat tot een flinke vreugdeuitbarsting leidde.