Historische prestatie Belgische skiër, Kristoffersen wint

Alpineskiër Henrik Kristoffersen heeft in Val d'Isère de slalom in de World Cup gewonnen. De Noor was vooral in de tweede run ongenaakbaar.

De Fransman Alexis Pinturault ging na de eerste manche nog aan de leiding. Hij had een voorsprong van 0,24 seconden op de Rus Alexander Khoroshilov bij elkaar geskied, terwijl ook Kristoffersen nog binnen een halve seconde zat. De Oostenrijkse slalomtopper Marcel Hirscher moest zeven tienden toegeven, maar was nog zeker niet kansloos voor een topklassering. 

In de tweede run nam Hirscher de leiding, maar daarna was het de beurt aan Kristoffersen. Hij zette een superrun neer en dook ruim onder de tijd van de Oostenrijker. Khoroshilov moest bijna twee seconden toegeven op de Noor, maar dat bleek goed voor plek drie: Pinturault maakte al snel een fout en was tot verdriet van de thuisfans uitgeschakeld. 

Het meest opvallende was echter de prestatie van de Belg Armand Marchant, die komende week pas 19 jaar oud wordt. Als eerste Belgische man ooit haalde hij de top-30 en dus de tweede run op een slalom of reuzenslalom in de World Cup. Daarin verbeterde hij zich zelfs naar de achttiende plaats, het beste resultaat ooit voor een Belgische skiër. Een andere Belg werd in 2010 ook eens achttiende, maar dat was met 25 seconden achterstand op de winnaar in een race waarin er maar achttien aan de finish kwamen.