Biatleet Fourcade leidt Frankrijk naar estafettezege

Biatleet Martin Fourcade heeft de zoveelste overwinning van het seizoen binnen. Op de slotdag van de World Cup in Pokljuka stond voor de mannen de estafette op het programma en Frankrijk greep daarin de zege.

Na de eerste groep biatleten lag het veld nog dicht bij elkaar en ook na de derde schietbeurt - de eerste van de tweede groep - was dat nog het geval. De jonge Fransman Quentin Fillon Maillet, die overnam van Jean-Guillaume Beatrix, sloeg bij de vierde schietbeurt een gaatje. Hij wisselde tien seconden voor de Russen en gaf het stokje over aan Simon Desthieux.

Desthieux schoot bij zijn eerste beurt foutloos en had bij de tweede beurt twee extra patronen nodig, maar toch hield hij de achtervolgers op zo'n twintig seconden. Hij kon zo afgeven op de dominante man van dit seizoen, Fourcade. Die had bij zijn eerste beurt wel één extra patroon nodig, maar kwam geen moment in gevaar. 

Ook achter de Fransen was de strijd aan het einde niet heel spannend meer. Anton Shipulin maakte het als slotloper voor Rusland af wat betreft de tweede plek, terwijl Simon Schempp de Duitsers na een stroef begin van startloper Erik Lesser naar het podium bracht met plek drie.