Petrovic: "Ik schaam me kapot"

ADO Den Haag verloor zaterdag kansloos bij N.E.C. (3-0). Het was de tiende nederlaag in twaalf wedstrijden. ADO-coach Zeljko Petrovic: "Het is zoals het is."

Petrovic begon nog voortvarend aan zijn klus in Den Haag, met drie overwinningen op rij, maar de laatste maanden is de club uit de hofstad het helemaal kwijt. Tegen N.E.C. werd dat nog maar eens pijnlijk onderstreept met drie tegengoals in de eerste helft. "Ik schaam me kapot", zei Petrovic tegenover de NOS. "Voor de supporters, voor de club, voor iedereen."

ADO creëerde in de openingsfase een paar kansen, maar stond toch na twaalf minuten al met 2-0 achter en bij rust zelfs met 3-0. De spelers zullen de winterstop hard nodig hebben om de hoofden leeg te maken. Petrovic: "Het is zoals het is. We moeten het accepteren. We moeten de volgende wedstrijd tegen Sparta proberen te winnen." De wedstrijd thuis tegen de Rotterdammers is de laatste kans om nog met een beetje positiviteit de break in te gaan.

"En dan in de winterstop een aantal versterkingen halen", vervolgde Petrovic. "Ik kan wel pappen en nathouden elke keer, maar we hebben een paar spelers nodig. Als het kan. Op dit moment is niks mogelijk, maar ik hoop dat er eind december meer duidelijkheid komt", aldus de trainer die in een lastig parket zit bij de club, aangezien er door wazige afspraken met eigenaar Hui Wang financiële problemen zijn.