Zwaargewichten Joshua en Klitschko gaan de strijd aan

Bokser Anthony Joshua heeft zaterdag met succes zijn IBF-wereldtitel in het zwaargewicht verdedigd. In Manchester stond de Britse boksheld tegenover de Amerikaan Eric Molina, die nauwelijks kans maakte.

Molina hield het zo'n drie ronden vol tegen Joshua, die al zijn zeventien eerdere profpartijen op knock-out gewonnen had. In de derde ronde werd ook Molina daar het slachtoffer van: hij krabbelde aanvankelijk nog op nadat een snoeiharde rechter hem neer kreeg, maar enkele seconden later was het klaar voor de Amerikaan.

Het grote en langverwachte nieuws kwam echter na afloop van de partij. Oud-wereldkampioen Wladimir Klitschko kwam de ring in, feliciteerde Joshua en kondigde aan dat hij en Joshua het volgend jaar tegen elkaar op zullen nemen. Klitschko was jarenlang houder van het gros van de wereldtitels in het zwaargewicht, tot hij deze verloor aan Tyson Fury. 

Volgens kenners is Klitschko wellicht over zijn hoogtepunt heen, maar op het gevecht met de nieuwe superster van het boksen werd al lange tijd gehoopt. Op 29 april is het dan zover: Klitschko en Joshua zullen het in het Wembley Stadion in Londen tegen elkaar opnemen. Voor Klitschko zal het een kans zijn om de IBF-titel terug te winnen en ook de WBA-titel, die op dit moment geen houder heeft, staat er op het spel.