FOK! Wat een weer: Standvastig hogedrukweer

Welkom! Een groot deel van dit jaar worden de weerkaarten gedomineerd door hogedrukgebieden en de komende tijd is dat niet anders. Héél af en toe weet een storing zich er tussen te wurmen en dan valt er even wat regen. Over het algemeen overheerst het droge weer echter. Helaas wil dat niet zeggen dat het dan ook meteen zonnig is of wordt. Ik denk zelfs dat vandaag misschien nog de beste dag is van de komende vier dagen.

Die enkele storingen waar ik het over had die passeren ook nog meestal tijdens de donkere uurtjes. Dat zagen we donderdag en dat zien we nu ook weer. Laat ik eerlijk zijn, de storing was best actief. Ik klokte om 01.00 al 12 mm af. En dat gebeurde op meer plaatsen in het noorden en westen. Misschien dat het bij het licht worden in het oosten nog wat spettert, maar al vrij rap wordt het ook daar droog. Wat overblijft is een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. Als er nog een bui valt, dan is die kans het grootst in het noordoosten. Het is vrij zacht met 8 tot 10 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit een westelijke richting.

De komende dagen verlopen vrij grijs, overwegend droog en niet al te koud. Over het kerstweer komen we later deze week wel te spreken.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:25
Zon onder: 16:32
Zonkracht: 1 / 1
 
Zonsopkomst bij DJMO (Foto: DJMO)
De zon kwam op, al is de bewolking wel dominant. (Foto: DJMO)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1941 De VS verklaren Duitsland de oorlog en mengen zich hiermee in de Tweede Wereldoorlog in Europa. Italie en Duitsland verklaren hierop de oorlog aan de VS.
1950 Een gerechtshof in Singapore wijst ook in hoger beroep het 13-jarige meisje Bertha Hertogh toe aan haar ouders in Bergen Op Zoom. Na de uitspraak breken hevige rellen uit, waarbij 18 doden vallen.
1992 De Nederlandse radiozender Radio 538 wordt opgericht.
1994 Russische troepen trekken de opstandige republiek Tsjetsjenie binnen.
2012 De Indiaase musicus en sitarvirtuoos Ravi Shankar overlijdt. Zijn dochter is bekend als Norah Jones.