'Biatlonbelg' stunt, Fourcade wéér de beste

Biatleet Martin Fourcade heeft zich ook op de tweede dag van de World Cup in Pokljuka onverslaanbaar getoond. De Fransman won vrijdag de sprint en mocht daarom als eerste starten op de achtervolging van zaterdag.

Fourcade kreeg aan het begin de nodige concurrentie van de als derde gestartte Anton Shipulin. Fourcade en de Rus schoten beiden twee keer foutloos in de liggende positie en vormden het leidende duo. Johannes Thingnes Bø en Emil Hegle Svendsen volgden en op weg naar de laatste, staande schietbeurt had het Noorse duo enkele tellen goedgemaakt.

Fourcade liet zich niet van de wijs brengen en schoot ook in zijn vierde serie alle vijf de schijven omver. Shipulin maakte één fout en moest dus een strafronde lopen, waar de Noren mogelijk van konden profiteren. Svendsen deed dat met foutloos schieten dan ook, maar Bø moest twee keer de strafronde afwerken. Voor Fourcade was de vierde zege uit vijf wedstrijden al binnen, Svendsen troefde Shipulin in de eindsprint af voor plek twee.

Veel aandacht ging echter uit naar iemand anders: Michael Rösch. De geboren Duitser komt sinds enkele jaren uit voor België, maar heel veel succes leverde dat nog niet op. Dit seizoen is hij uitstekend op dreef en een zestiende plek op de sprint van vrijdag was een bijzonder sterk resultaat. Zaterdag ging het nog veel beter: hij schoot alle twintig schijven om en kwam bijna huilend van vreugde als zesde over de finish. Voor Ebsch was het de eerste keer in bijna acht jaar dat hij individueel weer eens de top-10 haalde in een World Cup, wat ook onder Duitse fans op social media grote vreugde tot gevolg had - de sympathieke Rösch is er nog altijd immens populair.