Shorttrackers Schulting en Knegt pakken brons in Shanghai

Shorttrackers Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt hebben brons veroverd op de 1500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Shanghai. Voor Schulting is dit haar tweede medaille op deze afstand. Voor Knegt voelde brons als een teleurstelling, hij wist dit seizoen al twee wedstrijden te winnen. 

Schulting probeerde tijdens de finale de Zuid-Koreaanse vrouwen voorbij te komen, maar die hielden stand. Op de finish komt Schulting een teenlengte tekort voor het zilver. Maar desalniettemin een knap resultaat voor de jonge Nederlandse. Het goud ging naar de Koreaanse Shim Suk Hee, die ook al twee keer eerder goud pakte. 

Knegt was in de herenfinale opnieuw dicht bij het goud, maar werd in de voorlaatste ronde ingehaald door Jung Su Lee en Semen Elistratov. Knegt moest uiteindelijk genoegen nemen met brons. Hij blijft wel eerste in het wereldbekerklassement. 

Op de 500 meter was er geen Nederlands succes. Lara van Ruijven en Daan Breeuwsma haalden beiden de b-finale en moesten ook beiden genoegen nemen met de laatste plek en werden achtste. 

Zondag komen Knegt en Schulting opnieuw in actie. Zij rijden dan de 1000 meter. Ook zal er morgen opnieuw een 500 meter op het programma staan.