ADO strijdt met IJsland en Borussia Dortmund voor FIFA Fan Award

Supporters van ADO Den Haag zijn in de race voor de FIFA Fan Award. Zij onderscheidden zich door een actie tijdens het competitieduel met Feyenoord.

De FIFA Fan Award is een verkiezing waar fanschares over de hele wereld kans op maken. Voetbalgrootheden Gabriel Batistuta, Zvonimir Boban, Marta en Vladimir Petkovic zitten in de jury om de genomineerden te selecteren. Wereldwijd kunnen supporters hun stem uitbrengen.

Fans van ADO Den Haag gooiden in de uitwedstrijd tegen Feyenoord duizenden knuffeltjes vanuit hun vak in het vak met patientjes van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij deden dit in de gehele twaalfde minuut van de wedstrijd.

"Ik heb drie dagen met kippevel rondgelopen", zei Jacco van Leeuwen van de ADO-supportersvereniging destijds. "Iemand zag op een Feyenoordsite dat er patiëntjes in het uitvak zouden zitten en plaatste een tweet met de vraag of iedereen knuffels wilde meenemen. Zo'n idee omarm je."

Ook IJsland en Borussia Dortmund zijn genomineerd. De IJslanders maakten indruk door na de EK-wedstrijd tegen Frankrijk massaal mee te zingen met een volksdans, samen met de spelers van het nationale elftal. Borussia Dortmund-fans zongen samen met de supporters van Liverpool het 'You'll Never Walk Alone' tijdens hun onderlinge ontmoeting. Een dag eerder was het 28 jaar geleden dat het Heizel-drama plaatsvond.