Van Persie sluit terugkeer in Nederland niet uit

Robin van Persie keerde donderdag met Fenerbahçe weer even terug op het oude nest. Na het duel met Feyenoord sprak de spits over zijn eigen toekomst en het Nederlands elftal.

De 33-jarige Van Persie ging in 2004 van Feyenoord naar Arsenal, maar of hij ooit in de Eredivisie terugkeert, vindt hij moeilijk te zeggen. "Ik ben nu een jaar of dertien weg uit Nederland. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en hoe langer ik wegblijf, hoe minder een terugkeer in je hoofd zit", vertelde de aanvaller op RTL7.

Mocht het wel zover komen, dan is de keuze snel gemaakt. "Er zijn maar twee clubs waarvoor ik dan zou spelen: Feyenoord en Excelsior. Maar ik kan niet in de toekomst kijken. De voetbalwereld is onvoorspelbaar, je weet nooit hoe het loopt. Ik ga niet te veel in de toekomst kijken, maar ik moet wel zeggen dat ik wel eens aan zo'n scenario denk."

Bij Fenerbahçe krijgt Van Persie langzaam maar zeker zijn topvorm terug. Sommige spelers vinden dat hij weer een uitnodiging voor het Nederlands elftal moet krijgen. "Leuk om te horen. Dat zijn complimenten", aldus de routinier die in oktober 2015 voor het laatst in actie kwam voor Oranje.

"Ik denk dat ik goed bezig ben. Het belangrijkste is dat ik plezier heb bij mijn club. Het is aan de bondscoach, zo simpel is het." In gesprek met FOX Sports voegde hij er nog aan toe dat hij er zeker klaar voor is. "De zin in Oranje is nooit weggeweest."