Rienstra: "Geweldig voor Nederlandse voetbal"

Ben Rienstra opende de score voor AZ tegen Zenit Sint-Petersburg. Het was de aanzet voor kwalificatie voor de knock-outfase Europa League. 

"Genieten!", was Rienstra duidelijk voor de camera van FOX Sports. "Dit was voor het publiek een mooie avond en we hadden er ook nog wel meer kunnen maken." De aanvoerder nam AZ Op sleeptouw met het maken van de 1-0. "De openingsgoal was lekker, ja. Het is geweldig voor het Nederlandse voetbal, voor AZ, voor mezelf, voor het team, het is mooi!"

Er stond nogal wat druk op dit duel voor AZ, dat het ondanks een stroeve start in de groepsfase van de Europa League nu opeens in eigen handen had. "Als je gewoon wint, heb je het in eigen handen", aldus Rienstra. "Daar moet je gewoon vol voor gaan en ik denk dat we dat gedaan hebben."

AZ ging rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong. "De opdracht is dan doorgaan en proberen toch kansen te blijven creëeren en dat is wel gelukt denk ik. Robert Mühren had er nog wel een of twee op z'n schoen en op het laatst kregen Dabney Dos Santos en Alireza Jahanbakhsh nog kansen." Het is lastig om bij een ruime voorsprong door te drukken, stelt Riensta. "Want je weet dat zij nog gaan aanzetten en 2-2 willen maken. Gelukkig valt de 3-1 dan."

De middenvelder heeft geen specifieke voorkeur voor een tegenstander. "Of een hele mooie, of eentje waar we toch wel een goede kans tegen hebben."