Suárez gaat verlengen bij Barcelona

Luis Suárez gaat zijn contract bij FC Barcelona verlengen, zo heeft voorzitter Josep Bartomeu bevestigd. De bevestiging volgt waarschijnlijk nog dit jaar.

Het zesjarige contract komt minder dan twee maanden nadat Neymar zijn toekomst aan de club verbond, met een contract tot 2021. Javier Mascherano en Ivan Rakitić tekenden eerder al een contractverlenging en Lionel Messi volgt waarschijnlijk ook nog.

"Suárez gaat zijn contract nu vernieuwen. Dat staat al vast", vertelde Bartomeu tegen Radio Vision. "Er zijn slechts een paar kleine details die nog open staan. In de komende dagen of weken zullen we het aankondigen."

"Misschien, waarom niet, als een groot kerstcadeau. Niet voor Luis, die al weet dat hij hier gaat blijven, maar voor de voetbalfans. Voor hen is hij een zeer belangrijk persoon die deel uitmaakt van de spectaculaire voorhoede die we hebben bij de club."

Bartomeu hoopt dat Suárez, die in januari 30 wordt, zijn carrière bij Barcelona zal beëindigen. "We willen hem nog langer binden, maar voor dit moment zal hij een contract tot 2022 tekenen. Je moet je aanpassen aan de regels, die een maximale contractlengte hebben. We willen dat Luis Suárez nog jaren bij deze club blijft. En als hij met pensioen gaat zal hij altijd welkom zijn bij Barcelona."