Lavezzi best betaalde voetballer ter wereld

Lionel Messi won vijf keer de Gouden Bal en landgenoot Ezequiel Lavezzi had in de Europese top niet eens altijd een basisplaats. Toch verdient Lavezzi bijna twee keer zoveel.

Lavezzi tekende begin 2016 een contract bij de pas zes jaar geleden opgerichtte Chinese club Hebei China Fortune. Dat Lavezzi niet in China ging spelen voor een appel en een ei, maar voor een astronomisch salaris was te voorspellen, maar documenten van de klokkenluiderssite Football Leaks hebben nu onthuld dat Lavezzi ruim 150.000 euro meer verdiend dan Cristiano Ronaldo en dat hij zelfs het dubbele van Lionel Messi's salaris opstrijkt.

Het maakt Lavezzi de best betaalde voetballer van de planeet, ook al stond hij in zijn tijd bij Paris Saint-Germain (2012-2016) lang niet altijd in de basis en ook al hebben Messi (vijf) en Cristiano Ronaldo (drie) meerdere Gouden Ballen op hun naam staan. Lavezzi's onlangs uitgelekte contract onthult dat hij in China elke week een slordige 580.000 euro opstrijkt. Ronaldo tekende onlangs een nieuwe vijfjarige verbintenis bij Real Madrid die hem wekelijks zo'n 430.000 euro oplevert.

Lavezzi's landgenoot Messi is nog steeds met Barcelona in gesprek over een contract en zou naar verluidt 317.000 euro per week gaan verdienen. Dat is net iets meer dan de helft van wat Lavezzi in de Chinese Super League, waar hij overigens sinds februari nog geen enkel doelpunt maakte, binnenharkt.