Becker: "Djokovic werkte niet hard genoeg"

Eerder werd bekend dat de wegen van tennisser Novak Djokovic en zijn trainer Boris Becker scheiden, de succesvolle samenwerking duurde drie jaar. Het laatste half jaar vielen de resultaten echter tegen en Becker geeft aan dat dat komt omdat de Serviër niet hard genoeg werkte.

"Novak Djokovic is niet langer de nummer een van de wereld omdat hij er niet genoeg voor werkte", zo verklaarde Becker tegenover Sky News. "Djokovic wilde meer tijd besteden met zijn familie, waardoor hij minder scoorde op het veld"

"Hij oefende de laatste zes maanden veel minder dan hij zou moeten, en dat weet hij. Successen behaal je niet door op een knopje te duwen of zomaar op een toernooi te verschijnen. Je moet er hard voor werken, want de concurrentie doet hetzelfde", aldus Becker die hem  begeleidde bij zijn laatste zes Grand Slam-overwinningen.

"Ik ben er zeker van dat Novak volgend jaar opnieuw helemaal aan de top staat. Het verlies in de Masters tegen Murray heeft hem pijn gedaan, net als het verlies van zijn nummer één-positie. Soms moet je ook eens het gevoel van verliezen meemaken. Novak had de afgelopen twee en een half jaar nauwelijks verloren. Ik ben er zeker van dat hij in topvorm terugkeert." Zo besloot Becker vol vertrouwen.

Becker: "Djokovic werkte niet hard genoeg" (Pro Shots / Action Images)
Becker: "Djokovic werkte niet hard genoeg" (Pro Shots / Action Images)