Cocu: "Kan mijn ploeg niks verwijten"

Aan inzet ontbrak het volgens Phillip Cocu niet, maar PSV kwam dinsdag niet tot scoren tegen Rostov. "Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld."

"We hebben er alles aan gedaan om de Europa League nog te halen, alles wat in onze mogelijkheden lag. Ik vind ook dat we goed hebben gespeeld", reageerde Cocu voor de camera van Veronica. "We hebben alleen niet het geluk kunnen afdwingen om die ene goal te maken."

Ondanks het resultaat is de coach dus wel tevreden over het spel. "Qua resultaat lukte het niet, maar dat wil niet zeggen dat je slecht hebt gespeeld. De laatste twintig tot 25 minuten speelden we achterin één-op-één. Je weet dat je voetballend moeilijk kansen creëert, dus probeerden we het via de zijkanten richting Luuk de Jong."

"Daar heb je ook een beetje geluk bij nodig", ging Cocu verder. Volgens de trainer heeft PSV ook tegen Atlético Madrid (thuis) en uit bij Rostov dure punten laten liggen. "Zeker in Rostov, waar we op 2-2 kwamen en een strafschop kregen. Al met al hadden we niet de vorm en het niveau zoals vorig jaar in de Champions League. Dan kom je tekort."

"Er waren fases waarin we van station naar station gingen, terwijl er juist mogelijkheden kwamen als we een station oversloegen. We hebben het goed opgebouwd. Naar mate de tweede helft vorderde zijn we gaan schakelen en speelden we steeds aanvallender. Ik kan mijn ploeg niets verwijten, we hebben tot de laatste seconden alles gegeven."