FOK! Wat een weer: vrij redelijke dag

Welkom! Ik ben wel niet zo breedbespraakt als onze weerexpert Stephan, maar ik weet wel dat ik het gewoon ronduit kutweer vind, hoewel het vandaag een vrij redelijke dag belooft te worden. Het noorden maakt lokaal nog wat kans op wat lichte motregen. 

In de rest van het land blijft het droog en het zuidoosten van het land heeft naar alle waarschijnlijkheid de meeste zonuren vandaag. Ook de temperaturen klimmen weer wat omhoog: 5 graden in het noordwesten en maximaal 10 graden langs de kust en in Zuid-Limburg. De wind komt vandaag uit het zuid tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:34
Zon onder: 16:29
Zonkracht: 1 / 1
 
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1815 Michel Neymaarschalk van Frankrijk wordt geëxecuteerd door een vuurpeloton, nadat hij door het bewind van Lodewijk XVIII van Frankrijk schuldig is bevonden aan verraad, wegens zijn steun aan Napoleon Bonaparte gedurende de Honderd Dagen.
1942 Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
1965 Paus Paulus VI van de Rooms-katholieke Kerk, en patriarch Athenagoras I van de Oosters-orthodoxe Kerk heffen tegelijkertijd de wederzijdse excommunicatie op die bestond sinds 1054.
1982 In de Verenigde Staten wordt voor het eerst een dodelijke injectie toegepast bij het ten uitvoer brengen van de doodstraf.
1999 Het Amerikaanse biotechnische bedrijf Genentech schenkt de Luikse professor Joseph Martial 680 miljoen frank voor zijn aandeel in de ontdekking van de werking van het gen. Hierdoor kunnen menselijke groeihormonen worden aangemaakt.

Dichte mist bij het Oude Winschoterdiep (Groningen) (Foto: G3RT)
Dichte mist bij het Oude Winschoterdiep (Groningen) (Foto: G3RT)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!