Lauda boos over plotseling afscheid Rosberg

Niki Lauda is er niet bepaald gelukkig van geworden dat wereldkampioen Nico Rosberg enkele dagen na het behalen van de wereldtitel zijn afscheid aankondigde. Vrijdag kreeg de wereld het te horen van Rosberg, maar ook de bazen van zijn team, Mercedes, wisten het niet veel eerder: maandag, één dag na de laatste race van het seizoen.

"Ik plan altijd alles en heb altijd noodplannen klaar, maar zelfs ik had met zoiets geen rekening gehouden", vertelt Lauda in Duitse media. "Aan de ene kant moet je het accepteren als Nico ermee wil stoppen, maar aan de andere kant heeft hij in augustus wel een tweejarig contract getekend. Het zit me behoorlijk dwars dat hij ons vertelde dat hij door zou gaan in de Formule 1 als hij geen kampioen was geworden. Ik vind dat hij hier op zijn minst op had kunnen hinten bij het aangaan van het nieuwe contract. Hij zegt dat hij kampioen wilde worden en dan wilde stoppen, maar het probleem is dat hij nooit ook maar enig signaal af heeft gegeven dat dat zijn intentie was." 

Lauda vindt de manier waarop Rosberg alles afgehandeld heeft ook richting het team niet bepaald netjes. "Zo'n 1200 mensen in de Formule 1-tak van Mercedes hebben hem elke mogelijkheid gegeven om met een superauto wereldkampioen te worden. En dan komt hij ineens 'even' met zijn ontslagbrief aanzetten. Deze beslissing van Nico heeft een gigantisch gat geslagen in dit briljante team, bij iedereen in Brackley en in het hele Mercedesteam."

De Oostenrijker en teambaas Toto Wolff zitten nu met een flink probleem opgezadeld, want er zal toch echt een nieuwe coureur aangetrokken moeten worden. "We zijn hier nu pas echt mee begonnen, want we werden hier echt mee overvallen. We hebben nog niks, nog geen enkele oplossing", spreekt Lauda, die toegeeft dat de hele situatie Mercedes flink in het nadeel heeft gebracht voor 2017.