Details Street Fighter V seizoen 2 bekendgemaakt

Capcom heeft uitleg gegeven over de vernieuwingen en de balans-tweaks die worden doorgevoerd voor het zogenaamde tweede seizoen van Street Fighter V. De balanswijzigingen hebben voornamelijk betrekking op het meer uniek maken van iedere vechter. Veel spelers klagen dat enkele kernmechanieken die voor alle vechters gelden overpowered zijn, waardoor unieke vaardigheden van vechters onderbelicht blijven.

Door de sterke knok-mechanics waar alle vechters zich op kunnen beroepen, worden gevechten volgens Peter Rosas, Capcoms Street Fighter V-protégé, op den duur behoorlijk generiek. Capcom wil daarom met aanpassingen in de balans proberen om de originele vaardigheden die aan een specifiek personage toebehoren meer tot uiting te laten komen.

Een aantal van de mechanics die aangepakt worden zijn 'Recovery After Succesful Throw', 'Strong Anti-Air Light Attacks' en 'Invincible Reversal Reliance'. Die derde behoeft wellicht wat extra uitleg: het gaat om de weerbaarheid tegen Ryu en Kens Dragonpunch tijdens 'wake-up' (het opstaan van de tegenstander). Ryu en Ken zijn beide onaantastbaar tijdens het uitvoeren van deze move. Ook krijgt Chun-Li's 'Air Lightning Legs'-aanval een nerf zodat deze eenvoudiger geblockt kan worden.

Voor 2017 is verder een character pass geïntroduceerd die €29,99 gaat kosten. Pashouders kunnen dan kiezen uit onder andere Akuma (zie hieronder) en aanvullend nog vijf andere, nieuwe vechters die gedurende 2017 bekend zullen worden gemaakt. Behalve nieuwe vechters unlockt de pass ook talloze skins en een PS4-thema.