Verstappen: "Overwinning was mooi, maar blijven presteren is het belangrijkste"

Het Formule 1-seizoen zit erop en de coureurs kunnen aan een welverdiende vakantie beginnen. Maar voor het zover is moet er eerst teruggeblikt worden op het seizoen, zo deed ook Max Verstappen dat op zijn eigen site. "Blijven presteren, dat is het belangrijkste", zo laat hij weten.

Het moment van het seizoen was natuurlijk de overwinning van Verstappen in Spanje, die overwinning heeft inmiddels tijd gehad om te bezinken. "Ja, het is zeker ingezonken, maar om eerlijk te zijn ik kijk nooit teveel terug. Natuurlijk was het een groots moment en is het is iets heel bijzonders om voor de eerste keer te winnen. Maar daarna heb ik snel de aandacht weer vooruit gericht, blijven presteren, dat is het belangrijkste." Zo valt te lezen op Verstappen.nl

De jonge Nederlander legde ook uit hoe het perspectief van een raceweekend ineens veranderde na zijn overstap van Torro Rosso naar Red Bull Racing. "Mijn doel was gewoon om te proberen zoveel mogelijk punten te scoren in het begin van het seizoen, want we wisten dat het moeilijker zou gaan worden aan het einde van het seizoen als gevolg van de motor, die geen upgrades zou krijgen. Dat is een totaal andere benadering dan bij Red Bull Racing waar ik na de eerste vier races terecht kwam. Aan het begin van het jaar ben je aan het vechten om in Q3 terecht te komen en opeens was het "Oké, laten we in Q3 eens kijken hoe we de tweede startrij of iets dergelijks veilig kunnen stellen."

De favoriete race van Verstappen was zonder twijfel de race in België. "Het was geweldig. Er kwamen zoveel fans op af het was gewoon ongelooflijk", aldus de Red Bull-coureur over zijn 'bijna' thuis grand prix.

Toch was niet elke wedstrijd een even groot succes, maar één race was een duidelijk dieptepunt. "Monaco. De rest was oké, maar Monaco was geen geweldig weekend. De snelheid was er, maar ik crashte op de verkeerde momenten. Maar, weet je, zelfs daar leer je van, zelfs ondanks dat het een zeer negatief weekend was zijn er altijd positie dingen."

Over de samenwerking met teamgenoot Daniel Ricciardo is Verstappen positief. "De samenwerking is geweldig. Ik ben erg blij met Daniel als teamgenoot. Hij is erg snel, maar ook een toffe gast. Ik denk dat onze samenwerking het team voortstuwt en dat is het belangrijkste. Teamgeest is erg belangrijk. Het is een teamsport en als je samenwerkt om de auto sneller te maken in plaats van te proberen om elkaar te bevechten helpt dit het team en uiteindelijk ook jezelf vooruit. Je leert van elkaar en dat is hoe je de auto beter maakt." Maar niet alles van de Australiër bevalt zo blijkt. "Hij laat veel scheten. Het kan me niet veel schelen, maar het is echt heel veel."

Verstappen heeft alvast zin in het Formule 1-seizoen van volgend seizoen. "We zijn allemaal zeer positief op dit moment. We komen dicht bij Mercedes en we hopen met de auto van volgend jaar een volgende stap te kunnen zetten. Hopelijk vechten we voor het wereldkampioenschap."

Verstappen: "Overwinning was mooi, maar blijven presteren is het belangrijkste" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Verstappen: "Overwinning was mooi, maar blijven presteren is het belangrijkste" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)