Sega-klassiekers Altered Beast en Streets of Rage mogelijk verfilmd

De producenten van de succesvolle televisieserie The Walking Dead en diens spin-offs hebben een samenwerkingsverband gesloten met Sega om "filmed entertainment adaptions" te maken van Sega-klassiekers Altered Beast en Streets of Rage. Dat maakte Stories International bekend.

Beide titels worden momenteel verkend voor mogelijkheden van een film- of tv-serie spin-off. Stories zal daarvoor samenwerken met Circle of Confusion, dezelfde partij die onder andere verantwoordelijk was voor Fear the Walking Dead en Powers. Als producenten werden de namen Lawrence Mattis en Julian Rosenberg genoemd.

"Met talenten als Lawrence (Mattis) en zijn team bij Circle of Confusion kijken wij erg uit naar een samenwerking om deze projecten tot leven te brengen. We kunnen niet wachten om de centurio te zien rijzen uit zijn graf, en de helden Adam, Axel en Blaze te zien knokken voor rechtvaardigheid", aldus Tomoya Suzuki, topman bij Stories International. Eerder dit jaar al kwam dezelfde partij met het idee om Sega's ninjagame Shinobi te verfilmen.

Altered Beast was een beat 'em up arcade-game die uitkwam in 1988 voor Sega Mega Drive/Genesis. Je speelt een centurio die zich een weg knokt door verschillende levels in het oude Griekenland, terwijl je in ieder level kunt transformeren in een (mythisch) dier. Streets of Rage was een van de populairste franchises voor de Megadrive/Genesis. Er kwamen in totaal drie delen uit van de knokgames, die ook veel bekendheid kregen vanwege de chiptune-muziek van Yuzo Koshiro.

Wat er precies zo interessant is aan een verfilming van deze titels is onduidelijk. Streets of Rage is een geniale co-op vechtgame, maar het verhaal is nou niet echt bijzonder (stad overrompeld door criminelen, team agenten slaat iedereen in elkaar, gaat strijd aan met eindbaas Mr. X). Als men nou eens een nieuwe game zou maken in de franchise werden een boel mensen waarschijnlijk een stuk gelukkiger.