Klay Thompson scoort 60 punten voor Warriors

Fans van de Golden State Warriors hebben in de Oracle Arena een heerlijk avondje kunnen beleven. Niet alleen liet hun ploeg geen spaan heel van de Indiana Pacers, 142-106, ze zagen ook hoe Klay Thompson in drie kwarten zestig punten wist te maken.

Golden State had bij rust al een 80-50 voorsprong en op dat moment had Thompson al de helft van de Warriors' productie voor zijn rekening genomen. Met nog twee minuten op de klok in het derde kwart zette Klay de stand met zijn achtste driepunter op 113-75, vond coach Kerr het welletjes en mochten de starters op de bank plaatsnemen.

De prestatie van Klay Thompson verdient een plaatsje in de geschiedenisboeken. Niet eerder kwam een speler die minder dan 30 minuten op het veld stond tot zestig punten. Sterker, het record was van Larry Bird die ooit 43 punten maakte tegen de Pistons. Kobe Bryant maakte ooit 62 punten in drie kwarten tegen de Mavericks, maar hij stond 32 minuten op het veld. Bryant was ook de laatste speler voor Thompson die tot 60 punten kwam. In de slotwedstrijd van afgelopen seizoen, de laatste uit Kobes imposante carrière, kreeg hij de vrije hand om te schieten en kwam hij ook tot dit aantal. Durant was bij de Warriors ook goed voor 20 punten, Curry bleef steken op 13 en 11 assists.

Klay Thompson trakteert eigen fans op een heerlijk avondje (Bron: YouTube)

Atlanta kreeg Oklahoma City op bezoek. Atlanta zit in een enorme crisis, maar zag Paul Millsap weer terugkeren na een blessure. De Hawks leidden in het eerste kwart, gaven de voorsprong al snel uit handen en keken na drie kwarten tegen een 83-69 achterstand aan. Deze werd bijna ingelopen, maar dichter dan drie punten liet Oklahoma ze niet naderen: 102-99.

Het was de zesde zege voor de Thunder op rij en ook in deze wedstrijd kwam Russell Westbrook tot een triple double: 32 punten, 13 rebounds en 12 assists. Vrijdag tegen de Rockets mag hij proberen Michael Jordan te evenaren, die in 1989 zeven triple doubles op rij liet noteren.
Bij Atlanta kwam Paul Millsap tot 24 punten, het zal de Hawks fans hoop geven na de zevende nederlaag op rij.

Cleveland won in Toronto de wedstrijd met als inzet de eerste plaats in de Eastern Conference. Na drie opeenvolgende nederlagen had LeBron James zijn ploeggenoten opgeroepen serieus te gaan basketballen. De honeymoon van het kampioenschap was voorbij, liet hij via de media weten. Zijn woorden vonden gehoor, de Cavaliers wonnen met 116-112. LeBron leidde bij de Cavaliers met 34 punten. Eerste luitenants Kevin Love en Kyrie Irving kwamen tot 28 en 24. Het backcourt van de Raptors, één van de beste in de NBA, bood goed partij. DeMar DeRozan scoorde 31 punten, Kyle Lowry voegde 24 punten en 9 assists toe.

Kort nieuws

De San Antonio Spurs wonnen hun twaalfde uitwedstrijd op rij, 97-96 tegen de Bucks. Damian Lillard scoorde 11 punten in de slotminuten en sleepte voor Portland een uitzege bij de Bulls uit het vuur: 112-110. Lillard kwam tot 30 punten. Voor de Bulls scoorde Dwyane Wade 34 punten.

Washington maakte een achterstand bij rust van 15 punten ongedaan tegen de Brooklyn Nets, 118-113. John Wall had 25 punten en 13 assists. Marc Gasol had een triple double voor de Memphis Grizzlies na weer een krappe zege. Ditmaal in double overtime tegen de Pelicans, 110-1108. Troy Daniels scoorde voor Memphis 29 punten.