Auto ontvoerde man teruggevonden

De politie heeft maandag de auto teruggevonden van de man die vrijdag in Nunspeet werd ontvoerd. Het voertuig werd aan het einde van de dag, na een tip, in Putten aangetroffen.

De man werd vrijdag in Nunspeet uit zijn auto gehaald en onder dwang meegenomen in een andere auto. De 53-jarige inwoner van Doornspijk (Gelderland) meldde zich vrijdagavond zelf weer bij zijn huis, waar de politie nog bezig was met onderzoek. De ontvoerders namen bij de ontvoering zijn auto, een zwarte Mercedes, mee. De wagen was sindsdien spoorloos.

De Mercedes stond geparkeerd aan de Waterweg in Putten, vlakbij de A28. De politie deed in het weekeinde een oproep voor tips over de auto, maar dat leverde in eerste instantie geen aanwijzingen op.

Onderzoek
De politie begon meteen na de ontvoering een grootschalig onderzoek naar de zaak. Over het mogelijk motief van de daders en verklaringen van het slachtoffer heeft de politie nog niets naar buiten gebracht. Op een parkeerplaats in het Brabantse Overlangel werd vrijdagavond een uitgebrande BMW gevonden die volgens de politie door de daders is gebruikt.

Via Opsporing Verzocht en opsporingsprogramma's van regionale omroepen in Brabant en Gelderland hoopt de politie deze week meer tips over de zaak te krijgen.

Auto ontvoerde man teruggevonden
Auto ontvoerde man teruggevonden (Foto: ANP)