Advocaat: "Verdomme, die clubs moeten me ook gewoon niet meer bellen"

Assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal zou voor Dick Advocaat zijn laatste klus, maar daar hield hij zich niet aan toen Fenerbahçe zich bij hem meldde.

"Die clubs moeten me ook gewoon niet meer bellen, verdomme", vertelde Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik kan het ook niet helpen. Ik vind het gewoon zo mooi." De 69-jarige oefenmeester werkt bij Fenerbahçe samen met Robin van Persie. "Met Robin heb ik bij binnenkomst een serieus, stevig gesprek gehad. Ik heb gezegd: Het is aan jou. Ga je gewoon mee hobbelen, of sta je op?"

"Het werd dat laatste. Robin is enorm belangrijk geworden voor het team. Hij stopt er veel in, werkt hard, is steeds in beweging. En die balbehandeling, hè. Zijn slimheid en techniek. Echt genieten."

Advocaat hielp vorig seizoen Feyenoord uit de brand, toen de ploeg zeven wedstrijden op rij verloor. In Istanbul volgt hij de club nog op de voet. "Ze hebben de lijn van vorig seizoen knap doorgetrokken. En nogmaals: dat is de verdienste van Van Bronckhorst. De slag om het middenveld zal donderdag bepalend worden, vermoed ik", waarmee de trainer doelt op het onderlinge duel in de Europa League.

Advocaat heeft nog steeds contact met bondscoach Danny Blind. "We hebben het al snel uitgesproken. Ik snap niet dat er in Nederland zo negatief wordt gedaan over Danny. Zijn oefenstof, zijn kennis, zijn coaching: Blind is gewoon een hartstikke goede coach. En dat zeg ik niet om te slijmen. Hij zou wel wat meer waardering mogen krijgen."