FOK! Wat een weer: Saai, maar wél wat te vertellen!

Welkom! Het is maar een saaie bedoeling op weergebied. Eigenlijk hadden we voor drie dagen hetzelfde berichtje kunnen gebruiken, maar zo zijn wij, DJMO, qltel en ik als echte bikkels niet. Wij zijn creatief en zullen dus elke dag met een leuk verhaaltje komen. Toch moest ik wel even nadenken over wat ik vandaag zou gaan vertellen zodat jullie niet in slaap vallen. Dat vergde toch nogal wat denkwerk. Het is me uiteindelijk toch gelukt.

Enfin, er is een weerforum waar weerliefhebbers vroeger vaak kwamen. Iedere mening werd gerespecteerd en botsingen kwamen er nauwelijks voor tussen de leden. Helaas is dat mooie forum veranderd in een plek waar alle winterfejtisten bij elkaar komen. Tegenspraak of normale inhoudelijke postings worden absoluut niet meer op prijs gesteld, en zodoende zijn daar al veel leden van het eerste uur vertrokken. Deze trend werd enige jaren geleden enthousiast versneld door een nieuwe generatie voor wie hun hele bestaan lijkt te zijn gericht op winter, winter en nog eens winter. En het erge hiervan is, is dat deze figuren zich al in augustus en in een enkel geval al in juli aandienen. Middenin de zomer dus. Waarom? Omdat lekker zomerweer waarbij iedereen heerlijk buiten is ook niet getoloreerd wordt door deze lui. Helaas worden diegene die een andere mening hebben volkomen afgebrand door dat zooitje ongeregeld. Ik post er eigenlijk alleen nog bij regen en wind, want wegjagen? Nee, dat zeker niet. Maar leuk vind ik het er absoluut niet meer. 

Tot in den treure wordt ieder weermodel besproken. En dat 4x per dag met ellenlange draden tot gevolg. En alsof dat niet genoeg is, worden er in die tussentijd dat de heren (99,99%) zich vervelen rondjes tact geopend. Het moet natuurlijk meteen gemeld worden als het bij Piet of Klaas 0,1 graad onder nul is gekomen. Logisch dus dat men afhaakt. Vervolgens post men dan weer webcams waar het wel/niet sneeuwt of andere foto's. Goed, sommige plaatjes zijn wel aardig, maar deze overdaad is ook weer niet goed. Ander weer wordt er momenteel niet besproken, en zo ja, dan is het weer tijd voor de volgende model-uitvoer, zodat een ander draadje dan winter meteen weer wegsneeuwt. ( Wat een blindlegger he? )

Wat natuurlijk ook meespeelt, is dat ikzelf absoluut geen winterliefhebber ben, dus daarom maak ik me hier zo druk om. Ruimte voor een andere mening is er gewoon niet meer. Vroeger wel, waar zijn die tijden? Enfin, dit moest me even van het hart. Dat lucht op kan je zeggen.  

Oké, nu dan even actueel: Na wederom een koude nacht met minima tussen -3 en -7 graden, beginnen de temperaturen vandaag al wat op te lopen. Vanmiddag is het dan ongeveer 2 tot 6 graden. Opnieuw schijnt de zon volop, al komt er wel geleidelijk aan wat meer bewolking opzetten. Er staat maar weinig wind.

Morgen t/m zaterdag komt er veel meer bewolking, al lijkt de kans op regen niet zo heel groot te zijn. Pas op vrijdag kan er wat vallen. De temperaturen lopen verder op en komen uit op 7 tot 10 graden. In de nachten vriest het dan niet meer. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:25
Zon onder: 16:32
Zonkracht: 1 / 1
 
Spinnenweb in de winter (Foto: qltel)
Een spinnenweb in de koude lucht. Uit het archief van qltel. (foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1534 Spanjaarden stichten de stad Quito in Ecuador.
1877 De eerste editie van The Washington Post verschijnt.
1883 Het Londense warenhuis Harrods brandt af
1917 Bij de grootste niet-nucleaire explosie in de geschiedenis komen in Halifax meer dan 1900 mensen om
2005 De Top 4000, de langste hitlijst ooit, wordt voor het eerst uitgezonden.